* Sisältää mainoslinkkejä

Olin alkuviikosta haastateltavana Instagram livessä Vauraselämä tilillä ja minulta kysyttiin kysymys: onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet vaurastua? Minulle vastaus oli ilmiselvä, tottakai! Mutta silti jäin pyörittelemään kysymystä päähäni ja pohdin sitä vielä muutamia päiviä haastattelun jälkeenkin.

Onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet vaurastua?

Minulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet aloittaa vaurastuminen jo nuorena, jos olisin ollut viisaampi tai ajatteluni olisi ollut kehittyneempää. Olin ollut aina tarkka rahasta, mutta en ollut ymmärtänyt sitä, että raha täytyy laittaa tekemään rahaa. Ei se riitä, että on pihi ja rahaa vain säästää tilille. Sijoitusurani on edennyt jojoillen. Alle parikymppisenä olin todella innokas sijoittaja, asuin kotona ja tein töitä baarimikkona ja rahaa jäi säästöön tosi kivasti. Aloin sijoittaa niitä osakkeisiin isäni avustuksella. Mutta sitten tuli välivuosi ja ihana melkein puolen vuoden Aasian reissu, jonka jälkeen oli aika muuttaa opiskelemaan toisella paikkakunnalle.

Opiskelijana ensimmäisenä mielessä ei ollut laittaa rahaa sijoituksiin. Vaikka kyllä jossain vaiheessa opiskeluja avasinkin arvo-osuustilin Nordnetiin ja siirsinkin sinne jonkin verran rahaa. Mutta se innostus unohtui silloin yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Seuraavan kerran heräsin tosissani ajattelemaan vaurastumista äitiyslomalla ja vielä enemmän töihin palattuani, kun rahaa alkoi jäämään käteen tosi paljon enemmän kuin ennen äitiyslomaa. Olin nimittäin opiskellut äitiyslomalla ja bruttoansioni kuukaudessa tuplaantuivat tämän ansiosta. Aloin siirtää kuukausittain rahaa Nordnetiin arvo-osuustilille ja sieltä eteenpäin rahastoihin.

Onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet vaurastua

Kaikki lähtee ajattelusta

Kaikki lähtee ajattelusta. Vaurastumisen aloittamiseen ei ole ikinä oikeaa aikaa. Sitten kun minulla on enemmän rahaa, ei ole mikään syy olla sijoittamatta tai lykätä aloittamista. Nykyään on tarjolla esimerkiksi mikrosäästämisen palveluita, jolloin korttimaksun yhteydessä siirtyy joku tietty summa säästöön. Joten kynnys siihen, että rahaa jäisi säästöön ja sitä kautta sijoittamisen aloittamiseen, on tehty matalaksi.

Välillä olen kuullut puhuttavan, että on helppoa alkaa vaurastua jos on perintöä. Mutta tiedättekö mitä, sillä ei ole mitään väliä vaikka olisi perintöä, jos ajattelumallit on vinksallaan vaurastumisen suhteen. Jos mielenmalli on se että kaikki mikä tulee, kulutetaan vaatii se aivan hirveästi opettelua, että ajatusmalli pyörähtää asentoon, jossa kaikkea ei kulutetakaan.

Joten henkilö, jolla ei ole mitään ”valmista” omaisuutta pohjalla voikin olla todennäköisimmin nopeasti vaurastuva, kuin hän jolla olisi ollut rahan puolesta paremmat mahdollisuudet aloittaa ja vaurastua nopeammin.

Haluankin kannustaa kaikkia lähtemään liikkeelle edes pienin askelin. Ja ensimmäinen askel voisi olla esimerkiksi se, että listaat menneeltä kuulta kaikki tulot ja menot, ja sen jälkeen tutkit niitä. Jos sinulla on tahto sijoittaa ja olla vauraampi, niin siihen on keinot, usko pois!

Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Paljonko sinun pitäisi sijoittaa?

 

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Uudiskohteen ostamisen vaiheet - Varauksesta kohteen valmistumiseen

su heinä 5 , 2020
*Kaupallinen yhteistö: T2H Uudiskohteen ostamisen vaiheet ovat kiinnostaneet lukijoitani, ja olen saanut niistä paljon kyselyä Instagramin puolella. Uudiskohde houkuttelee sijoittajia helppoudellaan. Kohteisiin pääsee kiinni pienellä […]