*Kaupallinen yhteistyö: T2H

Olen käsitellyt uudiskohteiden hankkimista monesta eri näkökulmasta yhteistyössä T2H:n kanssa. Uudiskohteet viehättävät myös asuntosijoittajia, sillä ne ovat muun muassa remonttivapaita ja asuntoihin pääsee kiinni pienemmällä pääomalla. Enemmän uudiskohteiden hyvistä puolista asuntosijoittajalle kirjoitin julkaisussa Mikä uudiskohteessa viehättää asuntosijoittajaa.

Tässä postauksessa tulen kertomaan teille 3 vinkkiä hyvän uudiskohteen löytämiseen ja valintaan, olitpa sitten etsimässä sijoitusasuntoa tai omaa kotia.

Vinkki 1 – Rakennusliikkeiden sähköpostilistat

Uudiskohteita myyvät rakennusliikkeet itse, sekä kiinteistövälittäjät. Ette varmaan ylläty, jos kerron että hyvät myydään aina nopeasti. Monilla rakennusliikkeillä, kuten myös T2H:lla on oma sähköpostilistansa, joiden tilaajat saavat tiedon uusista ennakkovaraukseen tulevista kohteista ensimmäisenä.

Olipa sinulla haaveissa T2H:n Ihana koti sijoitusasunnoksi tai omaksi kodiksi, T2H:n sähköpostilistalle pääset liittymään näppärästi tästä!

mamma sijoittaa vuokra-asunto

Vinkki 2 – Hyvän uudiskohteen ominaisuudet sijoitusasunnolle

 Pienikin asunto menee helposti vuokralle hyvältä sijainnilta, sekä hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Alueita kartoittaessa on hyvä huomioida myös alueen tulevaisuuden kehityssuunnitelmat eli onko alue kehittyvä ja millaisia palveluja kunta on suunnitellut tulevaisuudelle. T2H rakentaa asuntonsa aina hyville sijainneille ja kulkuyhteyksien varrelle.

Minä ostin asuntoni Pirkkalasta, joka on kunta Tampereen kyljessä. Pirkkala on nopeasti kasvava kunta. Kohteeni sijaitsee Pyhäjärven rannalla, lähellä Pirkkalan keskustaa ja liikenneyhteydet esimerkiksi Tampereen keskustaan ovat tosi hyvät. Bussilla matkan taittaa muutamassa kymmenessä minuutissa. Vaikkei kohde sijaitsekaan esimerkiksi Tampereen keskustassa, on siinä ominaisuuksia, joita vuokralaiset arvostavat. Lisää tästä kohteestani ja sen ominaisuuksista voit lukea postauksista Täydellinen vuokrailmoitus ja Ostin Ihanan kodin.

T2H:lla on muuten nyt myynnissä kohde, joka rakentuu viereiselle tontille, kuin missä minun asuntoni on. Kohteessa on enää vain muutama asunto vapaana. Käy kurkkaamassa lisätietoja tästä!

Vinkki 3 – Valitse uudiskohteeksi RS-kohde

Minä en tiennyt mikä on RS-kohde, ennen kuin aloin etsimään enemmän tietoa uudiskohteista sijoitusasuntoina. Asuntokauppalakiin on kehitetty RS-järjestelmä suojaamaan niitä, jotka tekevät sitovan kaupan asunnosta rakentamisvaiheessa. Ostajilla on myös halutessaan mahdollisuus valita lisänä rakennustyön tarkkailija ja ylimääräinen tilintarkastaja. Näitä käsiteltiin ensimmäisessä yhtiökokouksessa, mutta esimerkiksi meidän taloyhtiömme osakkaat eivät olleet halukkaita valitsemaan lisänä  tarkkailijaa tai ylimääräistä tilintarkastajaa.

RS-järjestelmä tarkoittaa sitä, että rakennuttaja asettaa yhtiön ja osakkeenostajien hyväksi pankkiin vakuudet, joilla varaudutaan mahdollisiin rakennuttajan maksuvaikeuksista johtuviin ongelmiin. Tämä antaa ostajille suojaa paitsi rakennusvaiheeseen, mutta myös asuntojen valmistumisen jälkeiseen aikaan. Vakuuksien lisäksi rakennuttajan tai myyjän on jätettävä pankkiin kaikki lain edellyttämät asiakirjat rakennuskohteeseen liittyen.

Kertauksena siis, liity sähköpostilistalle jolloin saat tiedot uusista ennakkovaraukseen tulevista kohteista ensimmäisenä. Varaa kohteesi heti, kun se tulee ennakkovaraukseen. Parhaat viedään päältä nopeasti. Kun etsit sopivaa uudiskohdetta, tutustu alueen kehityssuunnitelmiin ja palveluihin. Ja vielä lopuksi, onko kohde RS-kohde?

Kerro kommentteihin oma vinkkisi hyvän uudiskohteen löytämiseen!

 Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Hyvä vuokranantaja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet vaurastua?

to kesä 11 , 2020
* Sisältää mainoslinkkejä Olin alkuviikosta haastateltavana Instagram livessä Vauraselämä tilillä ja minulta kysyttiin kysymys: onko kaikilla samanlaiset mahdollisuudet vaurastua? Minulle vastaus oli ilmiselvä, tottakai! Mutta […]