Kirjoitan tästä aiheesta lukijan toiveesta, millainen on hyvä vuokranantaja? Meitä vuokranantajia on monen kokoisia, on niitä joilla on muutama asunto ja niiden hallinta on varmasti vielä helppoa itsekin. Ja sitten on niitä isompia vuokranantajia, jotka harjoittavat toimintaansa yrityksen kautta.

Kysyin Instgramissa @mammasijoittaa (jos et vielä seuraa, tee se nyt!) seuraajiltani mielipiteitä, millainen on hyvä vuokranantaja sekä millainen on huono vuokranantaja. Ja niitä tulikin reippaasti.

Hyvä vuokranantaja

Hyvä vuokranantaja on reilu, joustava mutta samalla jämpti. Vuokranantajan on hyvä olla helposti tavoitettavissa ja mahdolliset rikkoutuneet koneet hoidetaan kuntoon samantien. Kun vuokranantaja on helposti lähestyttävä, vuokralainen uskaltaa lähestyä pienissäkin ongelmissa. Mielestäni hyvä vuokranantaja on myös ystävällinen.

Isommat vuokranantajat tarjoavat vuokralaisille myös erilaisia palveluja, kuten esimerkiksi Tampereella toimiva opiskelijoille asuntoja tarjoava Toas tarjoaa vuokralaistensa käyttöön yhteiskäyttöautoa. Pienemmillä vuokranantajilla tällaisia mahdollisuuksia ei tietysti samaan tapaan ole, mutta ystävällisyydellä ja joustavuudella päästään tosi pitkälle!

Olen toiminut vuokranantajana jo vuodesta 2014, vitsi miten aika rientää. En ole ikinä stressannut sitä, olenko hyvä vuokranantaja vai en, olen toiminut minulle luonteisella tavalla. Olen ystävällinen, vastaan viesteihin nopeasti ja toivon että vuokralaiseni näkee minut helposti lähestyttävänä, koska sitä yritän olla. Olen joustava, mutta samalla jämäkkä.

mamma_sijoittaa_hyvä_vuokrantajana
Kuvalähde

huono vuokranantaja

Entäs sitten se huono vuokranantaja? Hän on lähtökohtaisesti vastakohta ylempänä luetelluille ominaisuuksille. Ei hoida sovittuja asioita, on huonosti tavoitettavissa, eikä halua pitää huolta asunnosta saatika vuokralaisesta tai vuokrasuhteesta. Kun kysyin asiaa seuraajiltani, sieltä nousi esille myös turhilla tarkastuskäynneillä kävijät ja omien lakien määrittäjät, jotka yrittävät laittaa vuokralaisen maksamaan kaiken. Tuntuu että tässä tapauksessa vuokralainen nähdään enemmän riesana, eikä haluta palvella asiakasta.

Koska vuokralainenhan on vuokranantajan asiakas. Hän maksaa kuukausittain siitä, että saa käyttää asuntoa. Jos vuokranantaja on hirveä ja epäystävällinen, on varmasti todennäköisempää, että asuntoon saa olla etsimässä uutta vuokralaista usein.

Olisi mukava kuulla vielä lisää kokemuksia hyviä tai huonoja kokemuksista vuokranantajista, kerro kommentteihin!

Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Mikä uudiskohteessa viehättää asuntosijoittajaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

3 vinkkiä uudiskohteen valintaan ja löytämiseen

su touko 31 , 2020
*Kaupallinen yhteistyö: T2H Olen käsitellyt uudiskohteiden hankkimista monesta eri näkökulmasta yhteistyössä T2H:n kanssa. Uudiskohteet viehättävät myös asuntosijoittajia, sillä ne ovat muun muassa remonttivapaita ja asuntoihin […]