*Kaupallinen yhteistyö: T2H

Starttasimme maaliskuussa T2H:n kanssa postaussarjan, jossa käsitellään asuntosijoittamista ja asunnon ostamista erityisesti uudiskohteiden näkökulmasta. Olen kertonut teille jo, kuinka löysin Ihanan kodin mitä täytyi ottaa huomioon ja miksi ostin sen juuri T2H:lta, sekä yhtiölainasta, miksi sitä ei kannata pelätä.

Tällä kertaa pureudun enemmän siihen, mikä uudiskohteissa viehättää asuntosijoittajia, ja miksi uudiskohde on hyvä vaihtoehto etsiessä sijoitusasuntoa.

Kiinnostuitko mistä voisit saada oman Ihanan kodin sijoitusasunnoksi tai omaksi asunnoksi? T2H:lla on sähköpostilista, jonne ilmoittautuneille lähtee aina ennakkoon viesti markkinoille tulevista uusista kohteista. Lue lisää ja liity listalle tästä!

Uudiskohteiden lyhennysvapaat

Uudiskohteissa on usein lyhennysvapaita. Minun kohteessani lyhennysvapaata on rakennusajan lisäksi 3 vuotta. T2H:lla tämä vaihtelee kohteittain, mutta on pääsääntöisesti useamman vuoden. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhtiölainaa ei tarvitse lyhentää ensimmäisiin vuosiin, vaan maksetaan pelkästään korkoja, jotka ovat myös verovähennyskelpoisia asuntosijoittajalle. Asuntosijoittajalle tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kassavirta on suurempi ensimmäisten vuosien ajan.

Muista kuitenkin tehdä myös uudiskohteiden osalta kassavirtalaskelmat myös sille ajalle, kun yhtiölainan lyhennykset alkavat.

mammasijoittaa asuntosijoittaminen t2h

Yhtiölainan hyödyt uudiskohteissa

Uudiskohteissa yhtiölainan osuus vaihtelee, tämän suuruus voi olla esimerkiksi 60% tai kuten minun T2H:n kohteessani se oli 70%. Tämä tarkoittaa, että 70% asunnon hinnasta maksetaan rahoitusvastikkeiden muodossa. Rahoitusvastike on asunnon omistajan kuukausittain maksama maksuerä, jolla lyhennetään yhtiölainaa.

Jos taloyhtiö tulouttaa rahoitusvastikkeet kirjanpidossa, ovat nämä verovähennyskelpoisia asuntosijoittajalle. Asuntosijoittaja voi vähentää rahoitusvastikkeet kokonaisuudessaan sen vuoden vuokratulosta. Minun fiilikseni on, että uudiskohteissa on käytössä pääsääntöisesti tuloutus, mutta tämä kannattaa aina varmistaa.

Vaikka keskustelupalstoilla ja mediassa onkin ollut puhetta, miten ”epäreilua” se on, että asuntosijoittajat pääsevät vähentämään rahoitusvastikkeet vuokratulosta, ei esille nosteta sitä, että verot tulevat kyllä maksettavaksi jossain vaiheessa. Eli silloin kun asunto myydään. Tällöin maksetaan verot lyhentyneen yhtiölainan osalta.

Remonttivapaus uudiskohteissa

Uudiskohde on luonnollisesti remonttivapaa useiden vuosien ajan. Ei tarvitse pelätä, että seuraavassa taloyhtiön kokouksessa esitetään taloyhtiön kunnossapitosuunnitelmaan seuraavan viiden vuoden sisään putkiremonttia tai jotain muuta kallista yllätystä.

Vaikka uudiskohde onkin hankintahinnaltaan kalliimpi kuin vanhat kohteet, kannattaa asioita tarkastella myös pidemmällä aikavälillä. Esimerkiksi 10 vuodessa vanhoihin kohteisiin voi tulla remontteja, kuten putki- ja julkisivuremonttia. Mutta ei näitäkään kannata pelätä. Nämä kannattaa vaan ottaa huomioon asuntoa ostaessa.

Pienemmällä alkupääomalla kiinni asuntoihin

Uudiskohde mahdollistaa asuntosijoittamisen aloittamisen pienemmällä pääomalla, koska omarahoitusosuus ei ole koko asunnon hintaa. Minun T2H Ihanassa kodissani omarahoitusosuus oli 30%, eli maksan 70% asunnonhinnasta rahoitusvastikkeilla. Kirjoitin muuten enemmän rahoitusvastikkeista tässä blogipostauksessa: Kuka pelkää yhtiölainaa, käy kurkkaamassa!

Uudiskohteissa harvemmin koko kauppahintaa maksetaan kerralla. Myös minun kohteessani kauppahinta maksetaan 3 erässä. Ensimmäinen erä kauppakirjojen kirjoittamisen jälkeen, toinen ja kolmas erä muuttokirjeen saavuttua, ennen avainten luovutusta.

Löytyykö sinulta sijoitussalkusta uudiskohteita tai oletko miettinyt sijoittamista uudiskohteisiin? Kerro kommentteihin!

Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Hyvä vuokranantaja?

su touko 17 , 2020
Kirjoitan tästä aiheesta lukijan toiveesta, millainen on hyvä vuokranantaja? Meitä vuokranantajia on monen kokoisia, on niitä joilla on muutama asunto ja niiden hallinta on varmasti […]