*Sisältää mainoslinkkejä

Näin vuoden lähestyessä loppuaan halusin tehdä päivitetyn postauksen sijoituksiini, koska muutoksia on jälleen matkanvarrella tullut. Olen mm. luopunut kaikista osakesijoituksista. Vaikka sijoittamisessa puhutaan pitkäjänteisyydestä, olen sortunut välillä panikoimaan. Mutta olenhan minäkin vain ihminen ja virheistä oppii.

Sijoitussalkkuni tällä hetkellä

Sijoitussalkkuni sijaitsee Nordnetissa*, on sijainnut jo useamman vuoden. Kuten mainitsin, luovuin kaikista osakesijoituksistani. Ei niitä minulla monia ollutkaan ja muutaman kohdalla kävikin niin, että yritys myytiin ja osakkeet lunastettiin pois hyvään hintaan. Sitten oli muutamia sellaisia tapauksia, että olin seurannut kursseja jo pidempään, enkä ollut tyytyväinen. Joten möin ne pois.

Tällä hetkellä salkkuni koostuu siis pelkästään rahastoista, sisältäen Nordnetin omia indeksi rahastoja ja Smart salkkua, ja sitten muita rahastoja. Alla kuvakaappaus salkustani tällä hetkellä:

Muut sijotukseni?

Muihin sijoituksiini lukeutuu sijoitusasuntoni. Kuten aikaisemmin olen kertonut, minulla on yksi sijoitusasunto joka on jo tällä hetkellä vuokralla, ja jonka olen omistanut jo 8 vuotta. Lisäksi viime kesänä ostin toisen sijoitusasunnon, joka onkin uudiskohde ja valmistuu ensi keväänä. Haaveni on kasvattaa asuntosijoitussalkkuani ja aikaisemmin puhuinkin tavoitteesta ostaa vielä yksi asunto ennen kuin täytän 30 ensi maaliskuussa. Syksy on ollut minulle kuitenkin raskas, enkä ole ehtinyt edistämään unelmaani, ja luulen että tavoitteeni ei välttämättä tule toteutumaan ihan asettamaani määräaikaan mennessä. Tai eihän sitä tiedä jos joku helmi tulee eteen.

Kohti vuotta 2020

Vuonna 2020 valmistuu mm. toinen sijoitusasuntoni. Haluan kirjoittaa vielä erikseen vuoden 2020 suunnitelmista, mutta näin sitä pienesti avaten toivon tulevan vuoden tuovan myös muita uusia sijoittamiseen liittyviä juttuja elämääni. Ja aukeaahan esimerkiksi kaupankäynti ja rahantalletus mahdollisuuskin osakesäästötilille heti vuoden 2020 alussa! Jänniä juttuja siis heti alkuvuodesta.

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: You are a Badass -kirja joka kosketti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Vuoden budjetti - Pysyttiinkö vuonna 2019 budjetissa?

su joulu 29 , 2019
Tein eilen toisen kerran elämässäni tarkastuksen menneen vuoden kuluihin. Tykkään harrastaa budjetointia, laskea erilaisia skenaarioita ja katsoa kuinka rahat riittivät menneenä vuotena. Ja se nyt […]