Innostuin tekemään postauksen parhaista sijoituksistani kuunneltuani Mimmit Sijoittaa -podcastin viikonloppuna, jossa keskusteltiin aiheesta. Olen aikaisemmin kertonut esimerkiksi postauksessani Haaveena taloudellinen riippumattomuus, että en ole sijoittanut pörssiin ihan hirveän kauaa. Aloitin muutama vuosi sitten, koko tämän ajan minulla on ollut rahastoja, mutta vasta oikeastaan n. 8 kuukautta sitten aktivoiduin tässä asiassa uudelleen. Parhaisiin sijoituksiini ei kuulu pelkästään rahojen sijoittamista, vaan myös muita itseäni kehittäneitä asioita. Eiköhän aleta sitten listailemaan!

Parhaat sijoitukseni - mamma sijoittaa blogi
Kuvalähde

Parhaat sijoitukseni?

 • Matkustaminen – Olen matkustanut paljon, kun olin lapsi en päässyt usein ulkomaille, mutta halusin kyllä kovasti. Päätin jo silloin, että aikuisena tulen matkustelemaan, ja näin olen tehnyt. Yksiä ehdottomasti mieleenpainuvimpia reissuja on ollut kuukauden reissu Aasiaan yksin, sekä 2,5kk matka maailman ympäri opiskelukavereiden kanssa.
 • Unelmien seuraaminen – Äitiysloman aikana haaveilin alanvaihdosta, ennen työskentelin myynnin parissa, mutta markkinointi oli kiinnostanut aina enemmän. Opiskelin ja tein asioita edistääkseni tätä äitiysloman aikana, ja sen jälkeen työllistyin markkinoinnin pariin.
 • Oma asunto – Ostin ensimmäisen oman asuntoni 22 -vuotiaana, josta tuli sitten myöhemmin sijoitusasunto. Nyt omistan mieheni kanssa omakotitalon ja noin kuukausi sitten ostin toisen sijoitusasunnon, lisää tästä toisesta asunnosta voi lukea tästä Kävin asuntokaupoilla -postauksesta.
 • Sijoittamisen aloittaminen – Vaikka matkalle on mahtunut myös tyhmiä ja hätiköityjä ratkaisuja sijoituskohteiden kanssa, olen silti voitolla. Korkoa korolle toimii, tärkeintä on aloittaa!
 • Osakekaupat – Olen onnistunut tekemään muutamat tosi hyvät kaupat, joista olen netonnut yli 60% voittoa, näitä on esimerkiksi Kotipizzan ja viimeiseksi Ramirentin osakkeet.

Jos haluaa onnistua, täytyy uskaltaa

Kaikkiin parhaisiin sijoituksiini on liittynyt epämukavuuden tunne. Tunne että jännittää, tuleeko homma menemään maaliin, vai epäonnistunko. Tottakai matkan varrelle on osunut myös niitä epäonnistumisia, mutta se on normaalia. Ne ovat niitä hetkiä, joista voi oppia ja seuraavalla kerralla onnistua. Uskon, että jos haluaa onnistua, täytyy uskaltaa ja mennä myös sinne mikä tuntuu epämukavalta. Tähänkin voi mielestäni oppia, aloita pienesti ja uskalluksen karttuessa mene kohti isompia päämääriä.

                   Mitkä ovat sinun parhaat sijoituksesi? Kerro kommentteihin!

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja Instagramissa!

-Emmi

2 thoughts on “Parhaat sijoitukset

  1. Moi Lisbeth ja kiitos kommentista! 🙂
   Tykkään myös itse lukea muiden sijoitusjuttuja, Julian kirjaa en ole vielä lukenut. Kiitos suosituksesta 🙂

   -Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Huonot sijoitukset - Lue missä epäonnistuin!

su kesä 23 , 2019
Aikaisemmin olen tuntenut häpeää ja nolostumista epäonnistuessani. Nykyään yritän tsempata itseäni puhumaan myös niistä, koska ne on täysin ok! Varsinkin kun puheenaiheena on huonot sijoitukset. […]