Tiedättekö sen tyypin, joka aina tekee mieluummin kaiken itse, sen sijaan että maksaisi ammattilaisille asian tekemisestä? Minä tiedän, ja meinaan sortua itsekin olemaan se tyyppi tosi usein. Olen esimerkiksi taistellut toiminimen kirjanpidon kanssa, mutta nykyään maksan oikein mielelläni kirjanpitäjälle siitä että hän ammattilaisena hoitaa kaiken kuntoon. Miksi? Koska se vapauttaa minun aikaani johonkin paljon mieleisämpään tekemiseen ja jopa paljon tuottavampaan tekemiseen.

Oman ajan hinta?

Oletko ikinä miettinyt paljonko on oman aikasi hinta? Minut tähän ajatteluun herätti lapseni syntymä. Ymmärsin, että aikaa ei enää ollut muille jaettavaksi ja ”tuhlattavaksi” asioihin, jotka aiheuttavat minulle pelkkiä ”harmaita hiuksia”. ja hermojen kiristystä. Jollekin ihmiselle tämä voi olla kaupassakäynti tai kuten minulle, se oli kirjanpito. Ymmärsin, että minun ei ole järkevää tehdä väkisin epämiellyttäviä asioita, joissa olen kaiken lisäksi tosi huono.

mammasijoittaa_oman ajan hinta
Kuvalähde

Kaupassakäynnin ulkoistaminen eli keräilypalvelun hyödyntäminen voi mahdollistaa tunnin tai kaksi enemmän aikaa perheen kesken, tai ettei tarvitsekaan lähteä töistä aikaisemmin, kuin mitä pitäisi jos kotiin pitäisi kurvata kaupan kautta. Ja joutua paikkaamaan nämä tunnit sitten myöhemmin. Tai jos yksinkertaisesti vihaat kaupassa käyntiä, miksi tuottaisit itsellesi suunnatonta henkistä tuskaa suuntaamalla kauppaan viikoittain jos voit hoitaa homman vain kurvaamalla kaupan pihaan ja nostamalla ostokset autoon. Tai jos ulkoistat kirjanpidon, saat käytettyä kirjanpitoon menevän ajan tuottavammin, esimerkiksi tekemällä myyntiä yrityksellesi tai viettämällä aikaa perheen kesken. Pienillä asioilla voi helpottaa omaa elämää tai edesauttaa vaurastumista.

Omalle ajalle hinnan laskeminen on vaikeaa, mutta yritetään. Jos tuntipalkkasi on esimerkiksi 50€, ja kaupassakäynti vie sinulta aikaa  2h eli ”maksaa 100€”. Sen sijaan jos ostaisit ostokset keräiltynä ja jopa kotiin kuljetettuna, voisit viettää tuon kuluvat 2h tehokkaammin ja jäisit silti voitolle, koska yksikään ostosten keräily ja kotiinkuljetus ei taida maksaa paria kymppiä enempää.

Vertaile kuluja

Tähän postaukseen minut inspiroi kasvimaani. Olen viettänyt muutamat viimeiset viikonloput kuopsutellen ja uutta kasvimaata rakentaen. Kiitos Koronan, olen vihdoin saanut tämän aikaiseksi. Olen pohtinut, onko järkevämpää ostaa valmiita lavakauluksia vai ostaa lautaa ja rakentaa ne itse. Onko järkevää tilata maa-ainekset suoraan kotipihaan vai ajella monta kertaa peräkärryn kanssa hakemassa niitä, jolloin se olisi todella paljon edullisempaa, mutta vie aikaa? Onko minulla aikaa tähän, vai voisinko käyttää oman aikani järkevämmin kuin ajelemalla useita kertoja hakemaan niitä maa-aineksia tai rakentaa tuntitolkulla lavakauluksia.

Tällä kirjoituksella haluan herättää myös sinut pohtimaan sitä, että kaikkea ei tarvitse aina tehdä itse, ja joskus se itse tehty ei ole säästö, vaikka toisin ajatellaan.

Oletko sinä tein itse ja ”säästin” -ihminen vai tykkäätkö käyttää ulkoistettuja palveluita? Kerro kommentteihin!

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Itseensä sijoittaminen sekä edellinen julkaisu: Millainen on hyvä vuokralainen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Mikä uudiskohteessa viehättää asuntosijoittajaa?

su touko 3 , 2020
*Kaupallinen yhteistyö: T2H Starttasimme maaliskuussa T2H:n kanssa postaussarjan, jossa käsitellään asuntosijoittamista ja asunnon ostamista erityisesti uudiskohteiden näkökulmasta. Olen kertonut teille jo, kuinka löysin Ihanan kodin […]