Enpä voinut reilu viikko sitten keskiviikkona Messukeskuksessa Gastro messuilla vieraillessani uskoa, missä ollaan viikko eteenpäin. En ole uskaltanut käydä katsomassa osakesalkkuanikaan useisiin päiviin. Mutta se ei edes tunnu tässä vaiheessa suurelta asialta. Ulkoillessa ja oikeastaan missä tahansa liikkuessa, tuntuu että yleinen ilmapiiri on painostava. Ja syystäkin, onhan meillä koko Suomessa vallitseva poikkeustilanne päällä.

Viikko täynnä mullistuksia

Monien ihmisten elämä on viikon aikana mullistunut. Minun elämässäni se on tarkoittanut lapsen pois ottamista päiväkodista ja taiteilua töiden suhteen, miten pitää taapero viihdytettynä ja tehdä samalla töitä. Tietysti taaperon olisi voinut antaa käydä päiväkodissakin, mutta en koe työskenteleväni kriittisellä alalla, ja että olisimme siihen oikeutettuja. Samaan aikaan useat ihmiset ovat joutuneet lomautetuiksi, YT-neuvotteluita on aloitettu yrityksissä joissa sitä ei olisi ikinä uskonut ja jopa lappuja on laitettu luukulle. Elämät ovat mullistuneet, kun yhtäkkiä edes kuntosalille tai kirjastoon ei pääse.

etätyöt_mammasijoittaa
Kuvalähde

Vinkit etätyöskentelijöille

Samana päivänä kun palasin Helsingistä, alkoi hallitus reagoida enemmän Koronaan ja siitä alkoikin myös minun etätyöskentely putkeni. Voin jopa sanoa näin viikon jälkeen, että alkaa olla ikävä toimistolle. Mutta että tästäkin erikoisesta ajanjaksosta selvittäisiin, päätin koostaa myös teille ajatukseni, joiden avulla kahden ihmisen etätyöskentely ja samalla menossa mukana olleen taaperon arkipäivät sujuu.

  • Aloita päivä kuin aloittaisit normaalina työviikkonakin – vaikka viettäisitkin päiväsi collareissa ja hupparipäällä, kuten minä ja monet muut.
  • Liiku päivän aikana – olen huomannut, että liikuntaa tulee todella paljon vähemmän ja jo muutamien päivien jälkeen kaipaan sähköpöytääni ja työtuoliani. Työasento on ollut valehtelematta välillä tosi kauhea ja se tuntuu selässä. En olisi ikinä uskonut, mutta askeleita kertyi toimistolla huomattavasti enemmän päivän aikana, kun tuli käveltyä paikasta toiseen. Otinkin käyttöön taukojumppa -sovelluksen Cuckoo Workoutin 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, ja suosittelen! Se löytyy tästä.
  • Näe työkavereita – virtuaalisesti. Vaikka tuleekin chättäiltyä pitkin päivää työkavereiden kanssa, on silti ihanaa päästä juttelemaan ”kasvotusten” aina silloin tällöin.
  • Lopeta selkeästi työpäiväsi – katkaise työnteko esimerkiksi lähtemällä ulos. On muuten tehnyt älyttömän hyvää päästä ulkoilemaan ja leikkimään ulos taaperon kanssa heti töiden lopettamisen jälkeen.

Etätyöpäiville (eikä pörssikurssien laskulle) näy loppua, mutta ainakin tulee ulkoiltua paljon, kun sisäliikuntapaikat ovat kiinni. Ja lopuksi, jos käyttäisin hattua, nostaisin sitä nyt teille kaikille jotka ette ole etätöissä, vaan pidätte meidän yhteiskuntaa pystyssä työpaikoillanne, kiitos! Ja muistetaan me kaikki kunnioittaa rajoituksia, joita on annettu Koronan hallitsemiseksi.

Kerro kommentteihin sinun vinkki etätyöpäiviin!

-Emmi

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

Lue myös edellinen postaus: Miksi lapselle sijoittaminen kannattaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Itsensä kehittäminen kannattaa, myös etänä!

su maalis 22 , 2020
*Kaupallinen yhteistyö: Varapuu Itsensä kehittäminen on ollut minulle aina itsestäänselvyys. Vuoden alussa olin superinnoissani (ja olen siis edelleen), että tänä vuonna pääsen kehittämään itseäni. Vuoden […]