*Sisältää mainoslinkkejä

Kysyin viikko sitten Instagramissa (tili löytyy nimellä @mammasijoittaa), kiinnostaisiko teitä seuraajiani sarja sijoittamisen alkeista. Ja te vastasitte, kyllä kiinnostaa. Sain teiltä myös paljon aihetoiveita, joita tässä sarjassa käsiteltäisiin. Ajattelin, että olisi luontevaa lähteä liikkeelle siitä, miten aloittaa sijoittaminen.

5 vinkkiä miten aloittaa sijoittaminen

Miten käytännössä aloittaa sijoittaminen? Kokosin viisi vinkkiä aloittamiseen, jotka olen kokenut hyödylliseksi itsekin. Tässä ne tulevat:

  • Mieti miksi haluat sijoittaa – aseta tavoite. Minä haaveilen siitä että pystyn luomaan sijoituksillani sellaisen passiivisen tulonlähteen itselleni, että työssäkäynti on vapaaehtoista, ja jos minua kiinnostaa esimerkiksi opiskella tai muutenvain ottaa aikaa pois työelämästä, ei se ole ainakaan rahasta kiinni. Eli haaveilen siitä että sijoitukseni tekevät minusta taloudellisesti riippumattoman. Toinen sijoittaa, koska haluaa turvata eläkkeensä ja toinen koska haluaa päästä irti oravanpyörästä 40 -vuotiaana. Miksi sinä haluat sijoittaa?
  • Paljonko olet valmis ottamaan riskiä? Mieti, millaisen riski kanssa olet valmis elämään. Sijoittamisen takia ei kuuluisi menettää yöuniaan. Kun aloitin sijoittamisen, aloitin sen muutamilla kymmenillä euroilla kuukaudessa ja kasvatin summaa pikkuhiljaa. Minä aloitin sijoittamisen rahastoilla ja sen jälkeen siirryin asuntoihin.
miten aloittaa sijoittaminen mamma sijoittaa
Kuvalähde
  • Mihin haluat sijoittaa? Käyn läpi erilaisia sijoitusmuotoja myöhemmin tässä sarjassa, mutta se mihin haluat sijoittaa, kulkee käsi kädessä riskin kanssa. Esimerkiksi rahastoista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, erilaisilla riskeillä. Erilaisia sijoitusmuotoja miettiessä, on hyvä muistaa että ne vievät myös eri tavalla aikaa. Rahastoja ei paljon tarvitse seurailla, kun taas asuntosijoittaminen vaatii vähän enemmän töitä. Mieti mikä sinua kiinnostaa, ja muista että sijoittaminen on pitkäjänteistä hommaa.
  • Sijoitussuunnitelma – Mieti mihin haluat sijoittaa ja miten pitkä on sijoitushorisonttisi. Kun teet sijoitussuunnitelman, ei sen tarvitse olla loppuelämän suunnitelma. Minä tein ensimmäiseni alle vuosi sitten ja muutama kuukausi sitten päivitin sen. Lue lisää minun sijoitussuunnitelmastani tästä.
  • Tee päätös että aloitat – Jos haluat aloittaa sijoittamisen, tee päätös ja aloita. Avaa arvo-osuustili pankkiisi tai Nordnetiin (käytän itse Nordnetia). Arvo-osuustilin avaaminen on täysin ilmaista.

mistä lisätietoa miten aloittaa sijoittaminen

Mistä saa lisätietoa miten aloittaa sijoittaminen? Sijoittamisen opiskeluun alkaa olla tällä hetkellä tosi hyvin erilaista tarjontaa. Suosittelen seuraamaan Nordnetin blogia ja tilaamaan heidän uutiskirjeensä. Kirjoista suosittelen pistämään lukuun Julia Thurenin Melkein kaikki rahasta, tässä kirjassa käydään tosi hyvin läpi kaikkea rahaan liittyvää. Podcasteista suosittelen Taloudellista mielenrauha ja Mimmit Sijoittaa.

Milloin sinä aloitit sijoittamaan?

-Emmi

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Haluan olla parempi rahan kanssa + ARVONTA

su helmi 23 , 2020
*Kaupallinen yhteistyö: Varapuu Vuoden alussa päätin, että tänä vuonna haluan päästä uudelle tasolle itseni kehittämisessä. Haluan olla parempi rahan kanssa. Starttasinkin vuoden hankkimalla 2 Varapuun […]