Tiedättekö mistä tunnistan sen, että nyt aletaan mennä epämukavuusalueelle? Kun ajattelen asiaa, sydämeni alkaa pamppailla ja epäröin. Päähäni putkahtaa ajatuksia kuten, en kait minä tällaista voi tehdä, onko minusta oikeasti tähän ja ei tämä kuitenkaan onnistu.

Tämän alkaneen vuoden aikana, ja oikeastaan ensimmäisen kuukauden aikana, olen jo monta kertaa ajautunut tällaiseen tilanteeseen. Oli sitten kyseessä vaikeamman puhelun soittaminen, sähköpostin lähetys tai ylipäätänsä jonkin asian kysyminen. Asiat, jotka tuntuvat vaikeilta, jätetään helposti tekemättä. Siksi usutan itseni välillä väkisin epämukavuusalueelle, varsinkin jos huomaan että minua alkaa jännittää. Se voi olla niinkin yksinkertainen asia, kuin oman mielipiteen sanominen palaverissa.

Helppojen tavoitteiden ongelma

Mistä tunnistaa liian helpon tavoitteen? Tavoitteen saavuttamiseksi ei tarvitse juurikaan rehkiä. Et joudu näkemään  ylimääräistä vaivaa, vaan tavoitteet saavutetaan kuin itsestään. Liian helpot tavoitteet eivät jännitä, eivätkä saa sydäntä pamppailemaan. Liian helpot tavoitteet eivät myöskään välttämättä inspiroi edes yrittämään. Mutta en sano, etteikö meillä pitäisi olla myös helppoja tavoitteita. Sanon vaan, että kaikkien tavoitteidemme ei pitäisi olla helppoja.

Tavoitteiden saavuttaminen mamma sijoittaa
Kuvalähde

Vaikeat tavoitteet saavutettaviksi

Kun asetetaan tavoitteita, kannattaa miettiä miten sinne tavoitteisiin pääsee. Aluksi tavoitetta kannattaa alkaa palastella pienempiin osiin. Yksi tavoitteistani tälle vuodelle on tehdä enemmän rahaa kuin viime vuonna. Lisää tästä voit lukea postauksesta: Haluan enemmän rahaa vuonna 2020. Olen pohtinut tavoitettani monesta eri näkökulmasta, miten pääsen tavoitteeseeni ja mitä tarvitsen sen saavuttamiseksi. Tein konkreettisen suunnitelman, jota lähdin toteuttamaan. Tavoite on vain haave, ennen kuin oikeasti alat tavoitella sitä.

Seuraan tavoitteideni toteutumista kuukausittain ja mietin, miten voisin edistää niiden toteutumista. Vaikeissa tavoitteissa on se hienous, että niiden saavuttamiseksi joutuu oikeasti työskentelemään ja kun tavoite on saavutettu, on fiilis uskomattoman hieno. Ja jälkeenpäin katsottuna, se pelottava tavoite onkin muuttunut tosi helpoksi.

Mutta tiedättekö mitä, kaikissa asioissa ei tarvitse tavoitella yhtään mitään. Sekin on enemmän kuin ok, että on täysin tyytyväinen siinä missä on juuri nyt. Mutta jos sinua yhtään kalvaa ajatus, että haluaisit jollain elämän osa-alueella enemmän, aloita tarkastelemaan tavoitteitasi ja tee suunnitelma, miten niihin pääset.

Onko sinulla tälle vuodelle vaikeita tai helppoja  tavoitteita vai molempia?

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Älä osta velaksi

to helmi 6 , 2020
Kuinka vaikeaa se voikaan olla ymmärtää? Todella vaikeaa. Älä osta velaksi. Velka on asia, josta minua on pienenä peloteltu. Sen ansiosta tänäkin päivänä olen todella […]