”Olisiko teillä hetki aikaa puhua vakuutuksista?” alkoi puhelu maanantaina. No olihan minulla! Yleensä vihaan kaikenlaisia puhelinmyyjiä, mutta vakuutusmyyjät ovat suosikkejani, koska olen itse aivan saamaton ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöön. Vakuutuksien kilpailuttaminen on enemmän kuin järkevää. Nyt olin kuitenkin jo katsellut tämän vakuutusyhtiön sivuja ja miettinyt muutamien vakuutusten vaihtoa kyseiseen yhtiöön, joten siinäkin mielessä puhelu sattui oikeaan aikaan. Olin oikea myyjän unelma-asiakas.

Vakuutuksien kilpailuttaminen kannattaa

Tämä oli itseasiassa esimmäinen kerta, kun saimme paremmat tarjoukset kuin vanhasta vakuutusyhtiöstä. Tai aikaisemmin valtavasta vakuutustemme määrästä vain muutamat ovat olleet sen hintaisia että vaihtaminen kannattaisi, niin emme ole lähteneet vaihtamaan. Emmekä kyllä tälläkään kertaa vaihtaneet kaikkia vakuutuksia pois vanhasta vakuutusyhtiöstä.

Hämmästyttävintä vakuutusten kilpailuttamisessa oli, että kun pyysin tietysti kilpailevan tarjouksen vanhasta vakuutusyhtiöstämme vastaus oli: emme pysty antamaan tämän edullisempaa hintaa. Tai ylipäätännsä tulemaan yhtään alaspäin nykyisistä hinnoista. No sehän oli sitten selväpeli meille ja vakuutukset lähtivät vaihtoon.

Tietysti kaikista ideaalisin tilanne olisi, että kaikki vakuutukset olisivat saman yhtiön alla. Koen että tämä olisi helpompaa. Mutta tarkan markan naisena en ollut valmis keskittämään pelkästään yhteen yhtiöön, kun puhuttiin useammista satasista vuosissa. Ja jotenkin minulla on sellainen kuva, että vakuutusehdot ja korvattavuudet huonontuvat koko ajan, varsinkin eläimen vakuutuksessa ja sairaskulu vakuutuksissa. Ehkä tämä on luonnollista kun ikää karttuu.

vakuutuksien kilpailuttaminen mamma sijoittaa
Kuvalähde

Paljonko säästettiin vakuutuksien kilpailutuksella?

Päädyimme vaihtamaan yhteensä 3 vakuutusta pois vanhasta yhtiöstämme. Tässä nykyisessä paikassa meillä oli jo valmiiksi osa vakuutuksista, joten ihan ”uuteen” yhtiöön ei vaihdettu. No mitä vaihdettiin ja paljonko säästettiin vakuutuksien kilpailutuksella? Vaihdoimme toiseen yhtiöön henkivakuutukset, auton vakuutukset ja veneen vakuutuksen. Vaihtamalla nämä kolme säästämme vuodessa 380 euroa, siis tuolla rahallahan tekee jo vaikka mitä! Nyt mieleen tietysti tulee, entäs omavastuut ja korvattavuudet? Pidimme myös näistä huolta vertaillessamme vakuutuksia.

Milloin viimeksi sinä olet kilpailuttanut vakuutukset?

Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissaja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Mikä ihmeen osakesäästötili?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Tavoittele enemmän - saat enemmän

su helmi 2 , 2020
Tiedättekö mistä tunnistan sen, että nyt aletaan mennä epämukavuusalueelle? Kun ajattelen asiaa, sydämeni alkaa pamppailla ja epäröin. Päähäni putkahtaa ajatuksia kuten, en kait minä tällaista […]