Kukaan ei varmaan ole pystynyt välttymään Viron ministeri Mart Helmen kommentoinnilta uuden pääministerimme Sanna Marinin työhistoriasta. Eikä varmasti ole pystynyt välttymään sitä seuranneelta tuelta niin Viron, kuin Suomen puolelta. Miten voikin olla että vuonna 2019 ihmiset voivat lausua julkisuuteen tuollaisia kommentteja kuin Mart Helme? Henkilökohtaisesti tämä ärsytti minua niin paljon, että se inspiroi minua tähän blogikirjoitukseen.

Ole ylpeä työstä mitä teet

Jokaisen meidän pitäisi saada olla ylpeitä siitä mitä teemme tai mitä olemme tehneet. Ehkä työ mitä teet juuri nyt ei ole se unelmaduunisi ja se mitä haluaisit tehdä loppuelämäsi, mutta teet sen silti hyvin. Mutta hyvin paljon vaikeampaa tästä tekevät juuri tuollaiset ihmiset kuin Mart Helme, ja heidän kommenttinsa.

Minusta on ihanaa, että tämän seurauksena virolaiset poliitikot ovatkin intoutuneet jakamaan kommentteja nuoruutensa työkokemuksista. Joukosta löytyy niin tehtaan työntekijöitä, kuin hampurilaisten paistajia. Lisää niistä voi lukea tästä Hesarin artikkelista. Jos Helme on pystynyt olemaan nuoruutensa tekemättä mitään töitä, kivat sulle, mutta suurin osa meistä ei ole. Ja se jos jokin on mielestäni rikkaus. Monille nuorille juurikin kaupassa työskentely on varmasti ensimmäisiä kosketuksia työelämään ja sitä kautta on saatu ensimmäiset onnistumisen fiilikset työelämästä. Niin myös minulla. Kun olin ala-asteella keräsimme Unicefin täksvärkki keräyksellä rahaa, ja olin päivän töissä marketissa. Myöhemmin olin pidempiäkin aikoja kaupan kassalla tai hyllyttämässä.

mammasijoittaa_työhistoria
Kuvalähde

upea Työhistoriani

Minun työhistoriaani voisi kuvailla sanoilla värikäs ja monipuolinen. Ensimmäisen kosketuksen kaupanmaailmaan sain tosiaan jo ala-asteella ja myöhemmin tein niitä hommia enemmänkin. Olen ollut töissä maatilalla ja lypsänyt lehmiä, ja viettänyt pitkiä öitä baaritiskin takana ja raahautunut aamulla kouluun. Olen päässyt järjestämään paljon erilaisia tapahtumia ja tutustumaan mahtaviin ihmisiin. Olen ollut myyjänä ja toiminut markkinoinnissa, ja tällä hetkellä toiminkin projektipäällikkönä markkinointitoimistossa.

Työhistoriani on värikäs, monipuolinen ja se on ollut ennenkaikkea opettavainen. Ja mikä parasta, hyödyn tänäkin päivänä asioista, joita olen oppinut aikaisemman työurani aikana. Ja se jos mikä on hienoa!

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: Riittäisikö sinun joulustasi myös muille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

You are a Badass! -kirja joka kosketti

su joulu 22 , 2019
Yksi black fridayn ostoksistani oli kolmen kuukauden kuuntelujakso Bookbeatiin. Taapero arjessa kirjojen lukeminen on vähän niin ja näin, mutta äänikirjojen pariin olen taas pitkän ajan […]