Muutama päivä sitten oli perhosia vatsassa, kävin nimittäin asuntokaupoilla, tarkemmin sanottuna sijoitusasuntokaupoilla. Olen aikaisemmassa postauksessani Haaveena taloudellinen riippumattomuus kertonutkin, että minulla on yksi sijoitusasunto jo taskussani. Tämä ensimmäinen asunto oli myös minun asuntoni vajaan vuoden ajan, kunnes muutin Tampereelle. Nyt tämä tuleva asuntoni on uudiskohde ja valmistuu näillä näkymin ensi vuoden toukokuussa.

Olen haaveillut toisen sijoitusasunnon hankkimisesta pitkään. Taisin ensimmäisen kerran kilpailuttaa tähän lainaakin jo vuonna 2016. Silloin tämä kuitenkin vaan jotenkin jäi. Muutamia kuukausia sitten taas aktivoiduin uudelleen, pyysin uudet lainatarjoukset, ja pian sen jälkeen sopiva sijoitusasunto löytyikin aivan sattumalta.Tein varauksen asuntoon jo maaliskuussa ja nyt ”heti” 2 kuukautta myöhemmin allekirjoitettiin kauppakirjat. Uudiskohteessa tyypilliseen tapaan omarahoitusosuus on pieni ja rahoitusvastike suuri. En käyttänyt asunnon hankintaan ollenkaan omaa rahaa, vaan pelkkää lainaa jonka vakuutena käytin Jyväskylän sijoitusasuntoani.

Kuvalähde

Miksi sijoitan asuntoihin?

Miksi olen päätynyt sijoittamaan asuntoihin? Pidän tietyllä tapaa asuntosijoittamista riskittömämpänä kuin esimerkiksi osakkeisiin sijoittamista, vaikka onhan kertasijoitus suurempi kuin osakkeissa. Aina on riski että tulee tyhjiä kuukausia ilman vuokralaisia tai suuria investointeja remonttien muodossa, tai mikä pahinta: huono vuokralainen joka ei maksa vuokria. Mutta tähän mennessä plussat ovat vieneet voiton minun tapauksessani. Minua miellyttää kuukausittain kasvava varallisuus, kun velka asunnosta vähenee ja tottakai myös kuukausittaiset tuloni kasvavat asunnosta saatavasta vuokrasta.

Sijoitusasunto haaveita

Minulla on sijoitusasunto haaveita myös pidemmälle aikavälille. Tai ehkä on parempi puhua tavoitteista. Minulla on tavoitteena ostaa vielä yksi sijoitusasunto ennen kuin täytän 30. Vielä 10 kuukautta aikaa siihen. Saa nähdä kuinka käy! Olen onnellisessa tilanteessa että yksi asuntoni on täysin velaton ja siinä on vielä vakuutta jäljellä. Tämän ansiosta myöskään toisen lainan järjestelyissä ei pitäisi olla ongelmaa.

Kuten aikaisemmin olenkin kirjoittanut, päädyin asuntosijoittajaksi ns. vahingossa. Ostin ensimmäisen yksiöni Jyväskylästä opiskeluaikana, sitten tulikin muutto Tampereelle valmistumisen jälkeen ja tuntui luontevalta vaihtoehdolta laittaa asunto vuokralle. Tampereella asuimme ensin vuokralla ja sitten ostimme mieheni kanssa omakotitalon. Nyt 3 asuntoani koostuu siis kahdesta sijoituskohteesta ja yhdestä omasta kodista. Kuulisin mielelläni myös muiden asuntosijoittamiseen liittyviä kertomuksia, kerro kommentteihin omasi!

Haluaisitteko kuulla lisää asuntosijoittamisesta?

-Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Sijoitusasuntona uudiskohde - plussia ja miinuksia

ke touko 22 , 2019
Kerroin viime sunnuntaina postauksessani Kävin asuntokaupoilla, että olen ostanut toisen sijoitusasunnon. Tämä asunto on uudiskohde ja vielä rakenteilla, eli konkreettista tuottoa se ei minulle tule […]