Minulla on siis 2 -vuotias lapsi, ja olin hänen kanssaan uimahallissa. Uinnin jälkeen olimme pukeutumassa ja vanhempi nainen alkoi avautua minulle lapsistaan, jotka ovat ilmeisesti jo vanhempia kuin minä. Avautuminen meni jotakuinkin näin: ”Ei ne tee minulle lapsenlapsia, kun ura on niille kaikki kaikessa”. Mitä tuohon vastaat? Tyydyin mumisemaan myönteisesti ja toteamaan, että niin sitä ajatellaan eri tavoilla. Kuinka yhdistää lapsi ja ura?

Tätä muutama päivä aikaisemmin olin kuunnellun Danske bankin Taloudellinen mielenrauha podcastin jakson, jossa käsiteltiin juuri samaa asiaa. Ja aloin pohtia omaa uraani ja taloudellista tilaani nyt, yhden lapsen äitinä. Tähän urapohdintaan siivitti myös keskustelu, jota sivusin postauksessani Upea työhistoriani. Sen seurauksena intouduin myös kysymään instagramissani @mammasijoittaa seuraajilta onko lapsi vaikuttanut urakehitykseen, kun siitä nyt niin meuhkataan.

mamma sijoittaa_urajaperhe
Kuvalähde

Lapsi tuhoaa uran?

Ehkei sentään tuhoa, mutta ehkä hidastaa? Instagramissa teettämäni kysely jakoi vastaajat melkeinpä puoliksi. 45% vastasi että on vaikuttanut ja 55% vaikutusta ei ole ollut. Yleisemmin nähtiin että ylennys oli jäänyt äitiysloman takia saamatta ja oli mennyt jollekin toiselle. No entäs minun kohdallani?

Minulle äitiysloma toimi työuralla suunnan muuttajana. Työskentelin ennen myynnin parissa, mutta äitiyslomalla lähdin opiskelemaan, ja päädyin työskentelemään vapaa-ajalla markkinoinnin parissa ja sitä kautta pääsin uusiin hommiin. Ja en voisi olla tyytyväisempi. Olenkin jostain lukenut että äitiysloman aikana saatetaan alkaa kyseenalaistaa nykyistä uraa ja haaveilla uusista tuulista.

Ura + perhe + oma elämä = lapsi pelasti urani

Voisin siis sanoa, että omalla kohdalla ura sai vauhtia ja löysin oman kutsumukseni. Olen kunnianhimoisempi kuin ennen, mutta samaan aikaan tulee jaettua aika paremmin työn ja vapaa-ajan suhteen. Olen aina ollut tosi kova perheen ja uran edistämisen puolesta puhuja ja onkin ihanaa että lähipiirissäni on samanhenkisiä ihmisiä. Tärkeää on tietysti että myös toinen osapuoli parisuhteessa ja perheessä ymmärtää tämän.

Kerro kommentteihin onko lapset tai äitiysloma vaikuttanut sun urakehitykseen?

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Mikä ihmeen osakesäästötili?

su tammi 19 , 2020
Jos olet kuten minä, kiinnostunut sijoittamisesta ja säästämisestä, et ole voinut välttyä osakesäästötiliin liittyviltä jutuilta. Joissakin asioissa olen aikamoinen jahkailija. Välillä se on tosi hyvä, […]