Meidän ei ole tarvinnut ikinä miettiä kuinka selviämme joulusta rahallisesti. Ja olemmekin onnekkaita. Minä olen viettänyt elämässäni todella erilaisia jouluja. Yhdessä vaiheessa en viettänyt joulua ollenkaan, enkä edes tykännyt joulusta. Olen ollut jouluja Thaimaan lämmössä, mutta myös töissä baaritiskillä. Sekaan on mahtunut myös perinteisempiä jouluja. Mutta yksi asia yhdistää kaikkia noita jouluja täysi-ikäisyyden jälkeen, olen voinut itse valita sen millä tavalla niitä vietän, eikä minun ole tarvinnnut miettiä taloudellista tilannettani.

Mutta joidenkin ihmisten täytyy. Olen itse osallistunut jo yhteen joulukeräykseen, ja ajatuksissa on osallistua vielä ainakin yhteen. Halusinkin listata tähän muutamia erilaisia joulukeräyksiä joista aion itse päättää omat kohteeni.

Kuvalähde

Joulukeräykset

Hyvä joulumieli -keräys – Tähän ehdinkin itse jo osallistua. Mannerheimin Lastensuojeliiton, Punaisen Ristin ja Ylen joulukeräys vähävaraisille lapsille.

Pelastakaa lapset -keräys – Vähävaraisten perheiden lapsien tukeminen harrastuksissa tai koulukirjoissa

Joulupuu -keräys – Keräyksen järjestäjinä toimivat kaupunkien Nuorkauppakamarit. Keräyksessä hankitaan konkreettinen lahja, joka toimitetaan keräyspisteeseen.

Jouluapua – Tässä keräyksessä perheet voivat jättää toiveensa nettisivulla, ja ne näkyvät avuntarjoajille kartassa. Saaja ja antaja sopivat yhdessä avun toimittamisesta.

Joulupata -keräys – Pelastusarmeijan joulupadat rantautuvat kaupunkien kaduille 13.-23.12.2019 vapaaehtoisten voimin!

Syöpäsäätiön joulukeräys – Apua syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Hopen keräys – Lahjoitusten avulla jaetaan lapsille ja nuorille mm. konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia ja harrastustukea.

Lisäksi ei pidän unohtaa kauppojen mahdollisuuksia ostaa lahja ja toimittaa se esimerkiksi kaupan infoon ja sieltä ne menevät eteenpäin paikallisille lahjansaajille, samalla tyylillä toimii joulukukan toimittaminen yksinäisille vanhuksille.

Työpaikat mukana joulukeräyksissä

Minusta on ihanaa, että monet työpaikat ovat mukana joulukeräyksissä. Olen törmännyt sähköpostiallekirjoituksissa kehoitteita osallistua yrityksen joulukeräykseen. Ja onpa nyt mainittava yhden yrityksen tyyli tarjota työntekijöilleen erilaisia vaihtoehtoja joululahjoiksi, joista yksi oli tänä vuonna 80€ arvoinen lahjoitus Hopelle työntekijän puolesta.

En varmastikaan saanut listattua kaikkia mahdollisia joulukeräyksiä, mutta toivottavasti näistä on apua jos pohdit lahjoittamista joulukeräykseen.

Meinasitko lahjoittaa joulukeräykseen?

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: Mikä minä olen sijoittamisesta puhumaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Upea työhistoria

ti joulu 17 , 2019
Kukaan ei varmaan ole pystynyt välttymään Viron ministeri Mart Helmen kommentoinnilta uuden pääministerimme Sanna Marinin työhistoriasta. Eikä varmasti ole pystynyt välttymään sitä seuranneelta tuelta niin […]