On ajatus, joka on noussut päähäni monta kertaa kuluvan syksyn aikana. Blogini pysyi hetken hiljaa, sillä kun olin kirjoittamassa mistä aiheesta tahansa, päähäni nousi: mikä minä olen tästäkin aiheesta puhumaan? Olen vuosien saatossa löytänyt itseni kyseenalaistamassa itseäni ja osaamistani erinäisissä asioissa monia kertoja. Niin kävi myös nyt. Tätä voisi toisella nimellä kutsua myös huijarisyndroomaksi. Huomasin alkusyksystä olevani väsynyt, aikaisemmin intohimoisesti kuuntelemani sijoittamisesta kertovat kirjat ja podcastit jäivät tauolle. En halunnut hetkeen tietää tai kuulla mitään sijoittamisesta. Tarvitsin tauon ja samalla aloin kyseenalaistamaan sitä mikä minä olen sijoittamisesta puhumaan.

Ne ketkä eivät tiedä mitä huijarisyndrooma tarkoittaa, sehän tarkoittaa sitä että ihminen joka kärsii jonkinasteisesta huijarisyndroomasta, on vakuuttunut olevansa huijari, ja että hänen saavutuksensa ovat ainoastaan hyvän onnen tai ajoituksen tuotosta. Huomaan tätä kyllä työelämässänikin. Ja tuntuupa tämä olevan aika yleinen ongelma. Välillä tämä oman osaamisen kyseenalaistaminen meinaa mennä ”liian pitkälle”, eli itsetunto alkaa musertua. Olenkin yrittänyt alkaa ajatella, että itsensä ja osaamisen kyseenalaistaminen tiettyyn pisteeseen asti on pelkästään hyvä juttu joillain osa-alueilla elämässä, kuten työelämässä. Mutta tämän vastapainoksi tarvitaan niitä onnistumisia.

kuka minä olen puhumaan sijoittamisesta mamma sijoittaa
Kuvalähde

Sijoittaminen on minulle harrastus

Tajusin kuitenkin että kyllähän minä olen oikea henkilö puhumaan tästä, kun puhun asioista omalla sävylläni ja omalla tasollani, omia kokemuksiani kertoen. En ole ammattisijoittaja, niiden jutut löytyvät muualta.

Olen usein kyseenalaistanut oman osaamiseni ja ajatellut että minun täytyisi tietää enemmän ennen kuin voin puhua tästä asiasta. Sekä tietysti mietin, mitä ajatuksia tekstini herättää muissa minusta. Sen sijaan että ajattelisin usein näin, haluan ajatella, että jaan omia kokemuksiani ja sitä mitä minä tiedän. En edes halua tietää kaikesta kaikkea, aivoni eivät yksinkertaisesti riitä siihen. Ehkä, jos olisin sijoitusasiantuntija ja intohimoni olisi olla myös töissä sijoittamisen parissa, haluaisin tietää kaikesta kaiken. Sijoittaminen on minulle harrastus muiden joukossa.

Oletko sinä kokenut epävarmuutta tai miettinyt jossain hetkessä oletko oikea henkilö jakamaan mielipiteitäsi tässä asiassa,? Tai löytyykö sieltäkin itsensä kyseenalaistaja? Kerro kommentteihin!

PS.  Muista seurata blogia BloglovinissaFacebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: Saiko Black Friday minut ylikuluttamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Riittäisikö sinun joulustasi myös muille?

su joulu 15 , 2019
Meidän ei ole tarvinnut ikinä miettiä kuinka selviämme joulusta rahallisesti. Ja olemmekin onnekkaita. Minä olen viettänyt elämässäni todella erilaisia jouluja. Yhdessä vaiheessa en viettänyt joulua […]