Viime viikon maanantaina Gmailin tarjoukset laatikko alkoi täyttyä Black Week mainoksista. Loppuviikkoa kohden sähköpostien tulva vain kasvoi. En voi kieltää, etteikö osa mainoksista olisi houkutellut minuakin shoppailemaan. Mutta pysyikö järki päässä kuluttamisen suhteen?

Black Friday pelkästään ylikuluttamista?

Kyllähän se varmasti niin on, että ihmisten kulutus kasvaa mitä lähemmäksi joulua mennään. Black Friday toimii siinä hyvänä starttina. Siinä vaiheessa ollaan todella pulassa, jos kulutetaan yli omien varojen.

Kuulin kuitenkin viime viikon lopulla hyvän pointin Ylen puoli yhdeksän uutisissa. Asiantuntija, jonka nimeä en nyt tietenkään muista, totesi että kun ihmiset löytävät tuotteita alennuksesta esimerkiksi Black Fridayn aikana, vapautuu rahaa käytettäväksi muihin hankintoihin, ja sitä kautta myös muut yrittäjät hyötyvät. Siitä olen ikävä kyllä aika satavarma, että osalle ihmisistä käy niin että Black Friday menee yli ja hankitaan tavaroita joita ei edes tarvita, ja pahimmillaan tehdään ostoksia yli varojen.

Black_friday_mamma_sijoittaa
Kuvalähde

Miten minä selvisin Black Fridaysta?

Olin miettinyt tarkasti aikaisemmin mitä tarvitsen, ja mitä yritän löytää Black Fridayn aikana. Ja kyseessä oli asioita mitä oikeasti tarvitsen. Ostin itselleni uudet Sorel talvikengät melkein puoleen hintaan, autoon uudet talvirenkaat ja talvivaatteita. Tavoitteeni oli ostaa muutamia joululahjoja ja yritin löytää myös lennot ensi keväälle jonnekin aurinkoon, mutta jouduin toteamaan että olen löytänyt paljon parempia lentodiilejä muulloin kuin nyt. Joten lennot jäi ostamatta, enkä muuten löytänyt niitä joululahjojakaan.

Virhe mitä tein Black Fridayn aikana, oli että menin Prismaan. Paikka oli tupaten täynnä, ja ihmiselle joka kokee suuret ihmisjoukot välillä tosi ahdistavana, se oli ahdistava paikka. Mutta selvisin, ja niin selvisi lompakkokin, Black Fridayn kulutushysteria ei vallannut minua!

Miten teillä kävi? Teitkö suunniteltuja löytöjä Black Fridayn tai Cyber Mondayn aikana, vai lähtikö homma aivan lapasesta ja ostelit aivan mitä sattuu?

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös edellinen postaus: Viikon tulot ja menot!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Mikä minä olen sijoittamisesta puhumaan?

su joulu 8 , 2019
On ajatus, joka on noussut päähäni monta kertaa kuluvan syksyn aikana. Blogini pysyi hetken hiljaa, sillä kun olin kirjoittamassa mistä aiheesta tahansa, päähäni nousi: mikä […]