Palasimme muutama päivä sitten Kaliforniasta ja poden darraa, toisin sanoen hurjaa kulutus krapulaa. Miellän itseni säästäväiseksi ihmiseksi ja harkitsen varsinkin isompia ostoksia yleensä todella paljon. Mutta on minullakin ollut ne kulutusvuoteni, opiskeluaikoina varsinkin saatoin hetken päähänpistosta hankkia itselleni jotain tai tilata vaatteita verkkokaupoista viikoittain. Ja lopputulos oli että kaapit pursuilivat sellaisia vaatteita ja tavaroita, joita en edes tarvinnut. Tylsyyttä on tosi helppoa turruttaa shoppailemalla. Olen nykyäänkin havahtunut siihen että kun minulla ei ole ollut mitään tekemistä, olen pohtinut kirpparille lähtemistä. Tällä kertaa tosin tiesimme että outleteissa vaatteet ovat edullisempia kuin normaalisti ja halusimme päivittää vaatekaapit.

Kulutusdarra

No mikä ihmeen kulutusdarra minulla nyt on sitten päällä? Shoppailin viimeisten viikkojen aikana todella paljon. Kävimme muutamaan otteeseenkin outleteissa, joista raahasin kassitolkulla vaatteita ja muuta tavaraa. Lisäksi rahaa paloi hurjasti erilaisiin elämyksiin ja ravintoloissa syömiseen. Ja tiedän että lomalla kuuluukin ottaa rennosti, eikä kulutusdarrani kosketa niinkään rahanmenoa elämyksiin tai syömiseen liittyen vaan materiaan liittyen. Jälkikäteen tunsin huonoa omaatuntoa kaikesta kulutetusta rahasta ja pohdin tarvitsinko oikeasti tätä kaikkea, mutta esimerkiksi olisin ehdottomasti halunnut ottaa 2 päivän lipun Disneylandiin yhden sijasta, vaikka hintaa näillä lipuilla on päivää kohden yli 100 dollaria.

kulutusdarra_mamma_sijoittaa
Kuvalähde

Eroon kulutusdarrasta

Kuluttaminen eli välillä suoranainen tuhlailu voi jäädä helposti päälle. Aivan samalla tavalla kuin herkkujen kanssa, jos syöt niitä paljon sokeri koukuttaa sinut. Tästä syystä tein päätöksen olla ostamatta hetkeen mitään. Ei sillä että minulla olisi edes tarvetta ostaa nyt mitään. Mutta vihaan muutenkin kaappeihin kertyviä turhia tavaroita. Ruokaostoksia ei kuitenkaan tähän päätökseen pysty tietty sisällyttämään. Tätä päätöstä kiittää myös lompakko, koska eihän tuo reissu muutenkaan ihan edullisimmasta päästä ollut.

Tuleeko sinulle ikinä huono omatunto shoppailun jälkeen? Pohditko oliko tämä sittenkään tarpeellinen ostos? Kerro kommentteihin!

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Lue myös: Podcasti & äänikirja suositukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Viikkobudjetti - Viime viikon menot (ja tulot!)

ma loka 14 , 2019
Viimeksi julkaisemassani postauksessa kirjoitin tällä hetkellä vallitsevasta olotilasta, kulutusdarrasta. Päätinkin siksi tarkastella yhden viikon kulujamme vähän tarkemmin ja tässä olisi viikkobudjetti. Kulutusdarra postauksessani tosiaan totesin, […]