Olet varmaan törmännyt sanontaan raha ei tuo onnellisuutta. Olen kuitenkin tällä hetkellä onnellinen. Kirjoitan tätä postausta Helsinki-Vantaalla lentokenttähotellissa, seuraavana aamuna lähdemme reissuun. Pystyisimmekö matkustamaan jos meillä ei olisi rahaa, emme pystyisi, ainakaan niin usein. Tai entäpä ne kaikki muut unelmat, aika usein niihin liittyy raha. Harvemmin unelmoidaan siitä että olisi mahdollisimman paljon rahaa, jotkut unelmat vaativat sen sijaan toteutuakseen rahaa. Joten kyllä raha tekee onnelliseksi.

Raha tekee onnelliseksi

Aika kärjistetysti sanottu, raha tekee onnelliseksi. Raha ei itsessään tee varmasti ketään onnelliseksi, mutta ne asiat joita se mahdollistaa tekevät! On tietysti monia asioita, jotka tekevät onnelliseksi ja ne eivät vaadi rahaa. En ole ikinä saanut iloa materiasta, mutta kokemukset ja elämykset sen sijaan ovat aina tehneet minut onnelliseksi.

Minultakin on kysytty, jopa hieman vähättelevään ja arvostelevaan sävyyn, että no tekeekö se raha sitten onnelliseksi. Vastaukseni on aina ollut, se ei tee minua onnelliseksi mutta se mahdollistaa paljon asioita elämässäni. Mistä tällaiset kysymykset kumpuaa? Onko se kateellisuutta, ettei itse haluta tai osata pitää huolta omista raha-asioista? Minun sijoittamiseni ei kuitenkaan ole keneltäkään pois, jokainen voi aloittaa koska tahansa ja kuka tahansa pystyy siihen!

raha tekee onnelliseksi mamma sijoittaa blohi
Kuvalähde

Miten raha tekee minut onnelliseksi?

Tällä hetkellä raha tekee minut onnelliseksi monilla tavoin. Kaikkia niitä asioita ei edes tule ajatelleeksi, koska ne ovat osa niin jokapäiväistä elämää. Esimerkiksi se että kaupassa voin hetken mielijohteesta ostaa jotain, vaikka sen purkin jäätelöä eikä taloutemme kaadu siihen. Mutta ne ovat myös isompia asioita, kuten että pystymme lähtemään reissuun muutaman kerran vuodessa ja minulla jää vielä kivasti säästöön ja sijoituksiin. Tästä pystyy ehkä päättelemään, että tuloni ja menoni ovat tasapainossa. Haluatko lukea lisää ajatuksiani rahasta? Tsekkaa edellinen postaus Mamma Sijoittaa blogin takana on….

Minä pidän rahasta ja haluan todellakin tehdä sitä lisää! Haluan sijoittaa lisää ja oppia siitä lisää. Mitä sinä ajattelet rahasta?

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

One thought on “Raha tekee onnelliseksi?

  1. Aika lailla samalla tavalla ajattelen kuin sinäkin! Välillä olen tosin varsin höveli rahan suhteen ja välillä taas pidän tiukemman kuurin ja ostan juurikin osakkeita tai siirrän enemmän rahaa rahastoon. Haaveilen hieman helpommasta vanhuudesta ja ehkä nelipäiväisestä työviikosta jossain kohti elämää 🙂 Olisi myös ihanaa pystyä matkustamaan enemmän.

    Jonna / Palasia arjestani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Podcastit ja äänikirjat - viime viikkojen parhaat

to syys 12 , 2019
Käytän usein työmatkapyöräilyni hyödyksi ja pistän napit korviin. Välillä tykkään kuunnella ihan YleX:ää, mutta välillä kaipaan heti aamusta jotain ajateltavaa. Työmatkani on kuitenkin 7 kilometriä, […]