Huhtikuussa 2019 sain idean, aloitan bloggaamaan sijoittamisesta ja rahasta. Halusin jakaa ajatuksiani ja selkeyttää omiani, sekä tarjota vertaistukea muille samojen ajatuksien kanssa oleville. Olin aloittanut sijoittamisen muutama kuukausi aikaisemmin taas aktiivisemmin, ja opiskelin ahkerasti uutta. Olen ollut aina vastuullinen rahankäytöstäni, huolehtinut siitä, enkä ole halunnut ikinä olla kenenkään muun elätettävänä. Äitiyslomalla suostuin sentään siihen, että maksoin miestäni vähemmän taloutemme ylläpidosta.

Sainpas sijoittamisen kuulostamaan melkein dramaattiselta, haha. No sitä se ei ole. Se on hauskaa. Minulle se on unelmien tavoittelua, kaukana tulevaisuudessa näenkin haaveeni taloudellisesta riippumattomuudesta. Mutta älkää nyt vain ymmärtäkö väärin, minulle taloudellinen riippumattomuus ei merkitse sitä, että loikoilisin riippumatossa. Ei suinkaan, sillä minä myös tykkään tehdä töitä. Ja varsinkin tällä hetkellä tunnen olevani juuri siinä tämän hetken omassa unelmieni työpaikassa. Mitä taas haluan sijoittamisen minulle mahdollistavan, on mahdollisuus toteuttaa unelmia ilman huolia rahasta. Ehkä jossain vaiheessa haluan opiskella lisää tai tehdä lyhyempää työviikkoa, johon tarvitsen myös muita rahanlähteitä kuin pelkkä palkkatyö. Jos haluat lukea lisää taloudellisen riippumattomuuden haaveistani, käy lukemassa ihka ensimmäinen blogipostaukseni: haaveena taloudellinen riippumattomuus.

Mamma sijoittaa blogi -

Historiani sijoittajana

Olen 29 -vuotias yhden lapsen äiti, ja vaimo joka työskentelee projektipäällikkönä ja sosiaalisen median asiantuntijana markkinointitoimistossa. Ensimmäisen kerran olen sijoittanut jo alaikäisenä, mutta silloin päätökset puolestani teki isäni. Sain silloin perinnön joka sijoitettiin puolestani suht riskittömiin rahastoihin. Täysi-ikäisenä sijoitin hetken aikaa osakkeisiin, mutta aika nopeasti tämä jäi, koska en vaan ollut kiinnostunut enkä jaksanut seurata niitä. 22-vuotiaana ostin ensimmäisen asuntoni, josta tuli myöhemmin ensimmäinen sijoitusasuntoni. Ehdin asua tässä asunnossa peräti 10 kuukautta, kunnes muutin nykyisen aviomieheni perässä Tampereelle.

Vuoden 2019 alusta lähtien olen sijoittanut noin 20% nettopalkastani, yleisimmin erilaisiin rahastoihin, mutta myös muutamia osakekauppojakin on tullut tehtyä. Muutama kuukausi sitten ostin myös toisen sijoitusasuntoni, ja tavoitteeni onkin saada salkkuuni vielä kolmas asunto ennen kuin täytän 30. Siihen on nyt aikaa 7 kuukautta, ei siis enää liian kauaa. Voisin kirjoitella tavoitteistani sijoittamisen saralla vaikka kuinka paljon, joten lisää niitä tulossa myöhemmin. Mutta lisää tästä toisen sijoitusasunnon hankinnasta voit lukea täältä: Kävin asuntokaupoilla.

Ihanaa olla täällä Vaikuttajamedialla ja tervetuloa Mamma Sijoittaa blogiin! Onko jotain mistä haluaisit minun kirjoittavan? Jätä kommenttia. 🙂

PS.  Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

-Emmi

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “Mamma Sijoittaa blogin takana on..?

 1. Minä myin taloni ulkomailla v.2009 ja ajattelin sijoittaa Suomeen 33.000 e pahan päivän varalle. Ostin Norden kassatytön ehdotuksests Nordea pankin osakkeita, suosituksena, ettei Nordea mene koskaan konkurssiin.
  Osakkeiden hinta oli silloin 20 e kpl. Myin ne v. 2012, hintaan 10 e. Nyt olisivat vain 5,66 e. Sijoittaksi minusta ei ole.

  1. Moi Raili!
   Hmh, harmi kuulla että sinulla on tuollainen kokemus sijoittamisesta. Onneksi sijoittaa voi moniin eri omaisuuslajeihin, eikä osakkeet ole se ainoa, jos joskus alkaa vielä kiinnostaa.
   -Emmi

 2. Hei, olisi kiva kuulla enemmän asuntosijoittamisesta. Se kiinnostaisi itseäkin, mutta en tiedä paljonko pitäisi olla pääomaa jne? Kiva olisi kuulla myös rahastoista joihin sijoitat? Millä metodilla valitset ne?

  Jonna / Palasia arjestani

  1. Moi!
   Kiva että kommentoit. Nuo kaikki aiheet onkin niin laajoja että tästä sainkin monta ideaa tuleviin postauksiin. 🙂 kiitti!

   -Emmi

 3. Tulin vasta nyt lukemaan blogiasi. Siksi kiinnostaisi tietää, kuinka ison perinnön kanssa lähdit liikkeelle vuosia sitten? Kysymykseeni voi olla vastaamattakin, olen kyllä huomannut, että monet sijoittamisesta kirjoittavat bloggarit ovat yllättävän avoimia talousasioistaan. Kirjoitat mielenkiintoista blogia, kiitos siitä.

  1. Moi! Kiva että kommentoit ja tervetuloa lukemaan blogia. ?
   Sain perinnöksi asunnon, josta myydessä sain n. 60 000€, jonka käytin sitten alkupääomana ensimmäiseen asuntooni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Raha tekee onnelliseksi?

to syys 5 , 2019
Olet varmaan törmännyt sanontaan raha ei tuo onnellisuutta. Olen kuitenkin tällä hetkellä onnellinen. Kirjoitan tätä postausta Helsinki-Vantaalla lentokenttähotellissa, seuraavana aamuna lähdemme reissuun. Pystyisimmekö matkustamaan jos […]