Olen aikaisemmin tuonut esille sen, että en tingi sijoittamisen takia asioista jotka tuovat minulle iloa. Kirjoitin tästä muun muassa Paljonko kannattaa sijoittaa -postauksessa. Perustan mielipiteeni siihen, että elämä on nyt, ja sijoittamani raha on minulle ”ylimääräistä” rahaa. Rahaa, jonka pahimmassa tapauksessa olen valmis häviämään. Mutta tätä en tietystikkään halua, tavoitteeni on että raha tekee töitä itsensä eteen, kasvaa korkoa korolle ja vaurastumista tapahtuu myös näin ikäänkuin itsestään.

Pihistämällä vauraaksi?

Sen lisäksi että sijoittaminen on tällä hetkellä jonkinnäköinen trendi, puhutaanhan siitä jokapaikassa, tuntuu mahdollisimman paljon säästäminen olevan toinen samanlainen. Voiko pihistämällä tulla vauraaksi? Facebook ryhmät ja keskustelupalstat ovat täynnä aloituksia miten saada rahaa säästöön mahdollisimman paljon. Päätin koota listan mielestäni överimmeistä säästökeinoista, joita olen keskusteluista bongannut.Tässä niitä kärjistetyimpiä olkaa hyvä!

 • Unelmien asunnosta pois muuttaminen pienempään – Kyllä, kuulostaa uskomattomalta mutta on totta. Jotta säästettäisiin muutama satanen enemmän kuussa, ollaan valmiita luopumaan siitä asiasta jossa todennäköisesti vietetään eniten aikaa.
 • Ruuasta pihistely- yksi vinkki oli että syö vain papuja ja riisiä, jos kukaan ei tarjoa ruokaa 😀
 • Käy mahdollisimman paljon vessassa työpaikalla ja pölli tietty vessapaperit myös.
 • Kun soitat kaverille, anna hälyttää vain pari kertaa – kyllä sieltä takaisin soitetaan.
 • Pyydä kaupoista ilmaisia muovipusseja niin ei tarvitse ostaa roskapusseja tai kauppakasseja.
 • Säästä ruuasta kokonaiset pippurit, kuivaa ja käytä uudelleen.
 • Maksa käteisellä tai kortilla sen perusteella mihin summa on pyöristymässä, säästöä voi syntyä jopa 2 senttiä.
 • Enne juhlia sairastu vatsaflunssaan – säästyt kalliin lahjan ostamiselta.
 • Laita talouspaperi kuivumaan, kyllä sitä voi useammankin kerran käyttää.

Tässä oli nyt muutamia hauskoja övereitä säästövinkkejä ja poimittu pilke silmäkulmassa. Välillä elämässä on tilanteita, että joutuu tekemään pihistelyä, olen itsekin joutunut tekemään. Mutta jos on tilanne että ollaan säästökuurilla, onko se oikea keino säästää pölliä ne vessapaperit työpaikalta, vai luopua vaikka autosta ja kulkea julkisella liikenteellä tai pyörällä (jos siihen on mahdollisuus), niin sehän on jokaisen oma valinta.

Kerro kommentteihin minkälaisiin överiin säästökeinoihin sä olet törmännyt?

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja Instagramissa!

-Emmi

2 thoughts on “Pihistämällä vauraaksi? – Överimmät säästökeinot

  1. Hei, kiva kun kommentoit. 🙂
   Tuo ettei näetä metsää puilta kuvasi tätä aika osuvasti! 😀

   -Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Uskotko eläkkeeseen? - Eläkesäästäminen

ke kesä 12 , 2019
Haluaisin sanoa, että tottakai uskon että minäkin tulen saamaan eläkettä. Mutta totuus on toinen, en usko. En ainakaan nykyisellä mallilla. Eikä taida uskoa moni muukaan, […]