Olen saanut aika paljon kyselyitä blogini hiljaisuudesta, ja rehellisesti, olen ollut vain niin väsynyt etten ole jaksanut kirjoittaa, enkä päivittää Instagramia. Aion kuitenkin petrata tämän osalta heti nyt vuoden alkuun! Aloitetaan vuosi katsauksella vuoteen 2020, miten se meni rahallisesti?

Miten meni rahallisesti?

Vuodesta 2020 jäi mieleen, että maksoin älyttömän paljon veroja. Kahdesta uudesta asunnosta varainsiirtoverot ja tietty pääomatulosta verot.

Olen pitkään pitänyt sijoituksiani tärkeimpänä puskurinani, mutta Koronan myötä havahduin siihen, että minulla ei ole tarpeeksi puskuria pankkitilillä. Aloitin puskurin kasvattamisen ja se tulee jatkumaan vielä ainakin muutamia kuukausia.

Koronan vuoksi tuntui, että rahaa ei kulunut oikein mihinkään. Tuli tehtyä paljon töitä kotona ja matkusteltuakaan ei tullut, kesää lukuunottamatta. En ole nykyisin mikään himoshoppaaja tai rahankuluttaja muutenkaan, joten rahaa on sen vuoksi jäänyt ihan kivasti säästöön.

Kuvalähde: Unsplash

Säännöllinen sijoittaminen jatkui

Puskurin kasvattamisen lisäksi jatkoin säännöllistä kuukausisijoittamista rahastoihin, mutta innostuinpa ostamaan muutamia osakkeitakin. Osakkeiden ostaminen on aihe, josta erityisesti haluan oppia lisää vuoden 2021 aikana.

En säikähtänyt Koronaa, vaan pidin sijoitukset ja jatkoin kuukausittaista sijoittamista. Jos minulla olisi ollut isompi puskuri pankkitililläni, olisin voinut ostaa osakkeita kun kurssit rymisivät alas. Tämä, jos jokin hieman harmittaa. Mutta kokonaisuudessaan salkkuni on päättänyt vuoden plussalle. Tässä postauksessa pohdin laskeneita kursseja ja mitä pitäisi tehdä: Pörssi on romahtanut – Paniikki?

Mitä muuta?

Sain jakaa tarinaani lapselle sijoittamisesta Meidän Perhe -lehteen ja vielä vuoden viimeisinä päivinä annoin yhden lehtihaastattelun Kotivinkkiin, joka tulee ilmestymään alkuvuodesta. Minusta on ihanaa, että sijoittaminen kiinnostaa ja pystyn siitä teille kertomaan!

Kesällä blogi muutti Vaikuttajamedialta omalle sivulleen mammasijoittaa.fi, tämä jännitti, mutta tuntui samalla todella oikealta päätökseltä.

Loppuvuodesta julkaisin ilmaisen sijoitussuunnitelma -pohjan, jonka pääset lataamaan täältä. Käy nappaamassa pohja ja aloita vuosi 2021 tekemällä suunnitelmat vaurastumiselle!

Loppuvuodesta tulin tilanteeseen, että minun täytyi pohtia sijoitusasuntojani. Ja lopputulemana olen päättänyt luopua yhdestä sijoitusasunnostani. Minun täytyy keventää velkataakkaani, että pystyn ottamaan uutta lainaa. Vaikka luovunkin yhdestä, minulle jää vielä kaksi. Jos hyvä sijoitusasunto valmiilla vuokralaisella ja hyvällä kassavirralla kiinnostaa, kurkkaa ilmoitus tori.fi :stä ja laita minulle viestiä!

Tulevan vuoden unelmista ja tavoitteista lisää seuraavassa blogipostauksessa!

Miten sinun vuotesi 2020 meni?

-Emmi

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *