*Kaupallinen yhteistyö: Nordnet *Sisältää mainoslinkkejä

Olen sijoittanut Nordnetiin nyt jo useamman vuoden ajan. Ja näiden useamman vuoden ajan, salkussani ovat viihtyneet myös erilaiset indeksirahastot. Toki minulla on muitakin rahastoja, mutta indeksirahastoja salkustani löytyy niiden edullisuuden ja helppouden takia. Sijoittaminen indeksirahastoihin on helppoa, koska indeksirahasto seuraa tiettyä vertailuindeksiä ja sijoittaa sen mukaisesti.

Nordnetin uudet indeksirahastot

Koska suosin arvo-osuustililläni indeksirahastoja, voitte olla varmoja että olin innoissani kun kuulin että niitä tulee lisää! Ja tällä kertaa vielä niin, että indeksirahasto ei keskity pelkästään yhteen maahan, vaan yksi uusista indeksirahastoista kattaa ei sen vähempää kuin koko maailman.

Uusia indeksirahastoja on neljä:

Nordnet Indeksirahasto Maailma

Tämä rahasto seuraa yli 1500 yhtiötä 23 eri maassa ympäri maailman. Suurin osa näistä yrityksistä löytyy USA:sta, sekä Euroopan ja Aasian isoilta alueilta. Tämä rahasto edustaa suurinta osaa maailman markkinoista! Rahaston hallinnointipalkkio on 0,30%.

Nordnet Indeksirahasto USA

Tämä rahasto seuraa 500 markkina-arvoltaan suurinta yhdysvaltalaista yritystä ja niiden kehitystä, toisinsanoen S&P 500 -indeksiä. Tästä joukosta löytyy muunmuassa yrityksiä kuten Apple ja Amazon! Rahaston hallinnointipalkkio on 0,25%.

Nordnetin uudet indeksirahastot mamma sijoittaa blogi
Kuvalähde

Nordnet Indeksirahasto Eurooppa

Tämä rahasto seuraa Euroopan isoimpien talouksien suurimpia yhtiöitä. Rahasto painottaa mm. Englannin, Ranskan, Sveitsin ja alankomaiden markkinoille, mutta luonnollisesti tästä joukosta löytyy myös edustettuna Suomen markkina. Tähän rahastoon sijoittamalla, pääsee sijoittamaan muun muassa yhtiöihin kuten Nestlé ja LVMH Moët Hennessy.

Päätoimialoja ovat terveydenhuolto, kulutushyödykkeet, rahoitussektori ja teollisuus. Rahaston hallinnointipalkkio on 0,25%

Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat

Tämän rahasto seuraa yli 1000 yhtiö kehitystä, 26 eri kehittyvällä markkinalla. Rahaston pääpaino on Kiinassa, mutta indeksi edustaa maita viidellä ei alueella globaalisti. Rahaston hallinnointipalkkio on 0,39%.

Lue tarkemmin kaikista neljästä uudesta rahastosta ja lataa avaintietoesitteet tästä!

Indeksirahastojen hienous

Indeksirahastojen hienous on niiden automaattisuus ja matalat kulut. Nordnetissä rahastokaupoista ei makseta merkintä- tai lunastuspalkkioita, eikä rahastoissa ole säilytysmaksua. Nämä uudet indeksirahastot ovat euromääräisiä, joten niistä ei mene valuutanvaihtokulujakaan. Ainoastaan prosentuaalinen hallinnointipalkkio.

Indeksirahastot ovat passiivisia rahastoja, joka tarkoittaa sitä että osakkeiden poiminta rahastoon tapahtuu täysin automaattisesti. Indeksirahasto ostaa osakkeita samassa suhteessa, miten ne on painotettu indeksissä. Sijoitat varasi ja hajautat riskisi moniin eri osakkeisiin ilman, että sinun tarvitsee itse tehdä osakevalintoja.

Sijoittaminen indeksirahastoihin

Sijoittaminen indeksirahastoihin on helppoa aloittaa. Jos et ole vielä Nordnetin asiakas, avaa tili tästä! Kun olet avannut tilisi, pääset siirtämään varoja arvo-osuustilille ja sen jälkeen pääset indeksirahasto-ostoksille. Indeksirahastoihin pääsee käsiksi jo 15 eurolla, kuten myös muihin Nordnetin rahastoihin.

Nordnetin sivuilla on muuten näppärä laskuri, jonka avulla voit arvioida miten kannattavaa on sijoittaa esimerkiksi indeksirahastoon (tai muuhun rahastoon), kun korkoa korolle ilmiö pääsee vauhtiin. Käy lukemassa lisää uusista indeksirahastoista ja kokeile myös laskuria tästä!

Muista tämä ostaessasi rahastoja!

Huomioi, että historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Sinun tulee perehtyä rahastoesitteeseen ja avaintietoesitteeseen ennen kuin sijoitat rahastoihin. Rahastoesitteen saat rahastoyhtiöltä ja avaintietoesitteen löydät nordnet.fi-sivustolta rahaston yleiskatsaus -sivulta sekä toimeksiantosivulta.

Mikään tällä sivulla esitetty ei ole, eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi, sijoitusneuvonnaksi, tarjoukseksi tai kehotukseksi ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Sijoittajana vastaat itse riskistä, joka liittyy tällä sivulla annetun tiedon hyödyntämiseen sijoituspäätöstä tehdessäsi.

Joko olet ehtinyt sijoittaa Nordnetin uusiin indeksirahastoihin? Kerro kommentteihin mitä tykkäsit!

-Emmi

PS. Muista seurata blogia Bloglovinissa, Facebookissa ja tietty myös Instagramissa!

Käy lukemassa myös aikaisemmat Nordnetin kanssa tehdyt yhteistyöpostaukset!

Mikä ihmeen osakesäästötili?

Voimaa sijoitussalkkuun automaattisesta hajauttamisesta

Lapselle sijoittaminen kannattaa

2 thoughts on “Nordnetin uusilla indeksirahastoilla käsiksi koko maailmaan!

  1. ”Indeksirahastot ovat passiivisia rahastoja, joka tarkoittaa sitä että osakkeiden poiminta rahastoon tapahtuu täysin automaattisesti. Indeksirahasto ostaa osakkeita samassa suhteessa, miten ne on painotettu indeksissä. Sijoitat varasi ja hajautat riskisi moniin eri osakkeisiin ilman, että sinun tarvitsee itse tehdä osakevalintoja.”

    Nordnetin uusien indeksirahastojen osalta yllä oleva ei pidä paikkaansa. Rahastot eivät seuraa indeksiä osakkeita omistamalla, vaan synteettisellä replikoinnilla. Rahasto ei siis omista lainkaan osakkeita, vaan on tehnyt jonkun kolmannen osapuolen kanssa tuotonvaihtosopimuksen, jonka tarkoituksena on taata rahastolle indeksiä vastaava tuotto kuluilla vähennettynä. Tämä lisää rahastolle vastapuoliriskin, jota ei olisi olemassa, jos rahasto omistaisi indeksin osakkeita aidosti.

  2. Kyllä kannatti tosiaan sijoittaa väärään aikaan näihin nordnetin rahastoihin ja en todellakaan saa omiani takaisin koskaan. Parempia rahastoja löytyy. Jopa sellaisia jotka tuottavat. Paperilla voi nuo näyttää hyvältä. Totuus on, että jos aallonharjalla sijoitat, et tule näkemään rahoja pitkään aikaan vaikka esitteissä luki 10% tai suurempaa tuottoa. Itse olen hyvin pettynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Next Post

Katsaus vuoteen 2020 - Miten meni rahallisesti?

pe tammi 1 , 2021
Olen saanut aika paljon kyselyitä blogini hiljaisuudesta, ja rehellisesti, olen ollut vain niin väsynyt etten ole jaksanut kirjoittaa, enkä päivittää Instagramia. Aion kuitenkin petrata tämän […]